אין, אין, אין על טחינה. היא בריאה, היא מזינה, עשירה בסיבים תזונתיים ומומלצת כמעט בכל תכנית שבונה הדיאטנית. מדובר במחיר של גרגרי שומשום שמהווה חלק חשוב בהכנת חומוס, חלבה ומאכלים עממיים שונים הנפוצים במזרח התיכון, בצפון ומזרח אפריקה ובארצות ים תיכוניות שונות. היא ללא ספק המלכה של המזרח התיכון!
הנה כמה עובדות שבטח לא ידעתם על טחינה ותוכלו לשלוף מהשרוול באמצע ארוחת ערב עם חברים:
- הטחינה מופקת מ-100% שומשום קלוף, גלוי וכתוש. בטחינה מלאה הגרגר כולו נטחן ביחד עם הקליפה. טחינה אורגנית מופקת משומשום שבוודאות לא בא במגע עם חומרי הדברה שונים.
- האזרח הישראלי צורך לפחות חמישה קילוגרמים של טחינה מדי שנה. איזה שמנים אנחנו!
- לא מפתיע בכלל שישראל היא צרכנית השומשום הגדולה בעולם ביחס למספר הנפשות – 40 אלף טון מדי שנה. הסיבה לכך היא שהישראלים מטורפים על חומוס. מככבת מיד אחרינו במקום השני היא יפן (גם משתמשים בשומשום בעיקר בשביל לייצר שמן).
- בגרם אחד של שומשום יש לא תאמינו – 400 גרגרים!
מתכון פשוט וקל – עוגיות טחינה מטמטמות
רוצים לצאת המארחים הכי טובים שגם דואגים לבריאות של האורחים? הכינו להם עוגיות טחינה לפי המתכון הבא. אתם תראו שאחרי כמה ביסים כולם יבקשו מכם את המתכון!
קודם כל, מה צריך?
(חומרים ל- 50 עוגיות לפחות)
בשביל הבצק:
200 גרם חמאה רכה
200 גרם (1 כוס) סוכר
קורט מלח
320 גרם (1/2 1 כוסות+ כף) טחינה גולמית איכותית
420 גרם (3 כוסות) קמח עוגיות סוגת, מנופה
1 שקית (10 גרם) אבקת אפייה
בשביל הקישוט:
אבקת סוכר
ועכשיו, איך מכינים?
- מתחלים בהכנת הבצק: מניחים בקערת המיקסר חמאה, סוכר ומלח ומעבדים עם וו גיטרה במשך כ-2 דקות במהירות איטית עד שמתקבלת תערובת אחידה. במידת הצורך עוצרים מדי פעם את העיבוד על מנת לחלץ את החמאה מהדפנות בעזרת מרית.
- עכשיו מוסיפים טחינה וממשיכים לערבל עד שהיא נטמעת בתערובת. מוסיפים קמח ואבקת אפייה ומערבלים עוד, עד שמתקבל בצק אחיד ויציב. מוציאים מהקערה, עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומאחסנים במקרר במשך כחצי שעה.
- מוציאים את הבצק מהמקרר ומניחים על משטח עבודה מקומח. חוצים את הבצק בעזרת סכין ויוצרים מכל חלק גליל בקוטר של 4 ס"מ. עוטפים את הגלילים בניילון ומכניסים למקפיא למשך שעה.
- מרפדים תבנית בנייר אפייה ומחממים תנור ל- 180 מעלות.
- עכשיו פורסים ואופים: מוציאים את הגלילים מהמקפיא ופורסים לעיגולים בעובי של 1/2 ס"מ. מניחים את העיגולים על גבי התבנית במרווחים של 1 ס"מ. אופים בתנור החם כ- 15 דקות עד שהעוגיות מזהיבות מעט.
- מניחים לעוגיות להצטנן לחלוטין ומפזרים עליהן אבקת סוכר. שומרים בכלי אטום בטמפרטורת החדר, זה מחזיק בכיף עד 10 ימים.
- בתיאבון!