מתכון לסופגניות קלאסיות, בטעם של פעם

לא!! כאילו שלא מספיק שעכשיו מתחיל לו החורף, שגם כך גורם לי לאכול מעל למצופה, אז עכשיו גם חג חנוכה עורב לי בפינה חשוכה, ועם החנוכה מגיע החטא הכי מתוק, הכי מפתה וכמובן גם הכי משמין – הסופגניות.

סופגניות זה השיגעון הפרטי שלי, לא דונאטס ולא חיקויים זולים אחרים, סופגניות של חנוכה!. אם זה היה מקובל חברתית ומזין בריאותית, הייתי אוכלת סופגניות כל יום לאורך כל ימות השנה, לא הייתי מחכה עד לחג החנוכה.

אבל חלומות קולינריים לחוד ומציאות לחוד. אין מה לעשות, אם נשים הכול על השולחן נגלה שהמעדן המעוגל המושלם הזה מונה לא פחות מ-550 קלוריות בצורתו המסורתית (עם ריבה), ויכול להגיע עד ל-1000 קלוריות, עם כל התוספות המפנקות שמציעים לנו היום (שוקולד, קצפות, וניל, רום, קרם שניט, תות, סוכריות צבעוניות, מסאג' לכפות הרגליים… ועוד).

מאחר ואין לי כסף לטוס בכל חנוכה למדינות אחרות רק כדי לחמוק מהקלוריות הטמונות בסופגניה, נותר לי לאתר מתכון לסופגניות קלאסיות בכל שנה מחדש…אז הנה מתכון לסופגניות מסורתיות, בטעם של פעם.

מתכון לסופגניות קלאסיות

סעו לשלום, הריבה כבר בפנים!

המתכון הזה מיוחד עבורי מכיוון שעל פיו מטגנים את הסופגניה כשהריבה כבר בפנים, וגם בגלל שהסופגניות יוצאות בטעם גן עדן.

הרכיבים הדרושים לכ-15 סופגניות:

2 שקיות שמרים.

3/4 כוס מים פושרים.

רבע כוס סוכר.

4 כוסות קמח – רצוי קמח רב תכליתי.

6 כפות מרגרינה לסירוגין חמאה שאינה מלוחה.

2 ביצים, רצוי גודל L.

2 חלמונים.

1 שקית אבקת סוכר.

שמן צמחי.

2 כפות ברנדי.

רבע כוס ריבת תות או ריבה אהובה אחרת.

2 כפיות מלח.

 

הכנה:

  • לתוך קערה קטנה מכניסים חצי כוס מים, את השמרים וכפית אחת של סוכר. מערבבים ומניחים בצד למשך כ-10 דקות.
  • לאחר מכן מוסיפים את יתר הסוכר, החלמונים, החמאה או המרגרינה, הביצים, קורט מלח ואת המים שנותרו לנו. מערבבים הכול במיקסר. אם אתם מרגישים שהבצק יותר מדי דביק, הוסיפו מעט קמח. לושו את הבצק עד שהוא הופך לבצק חלק.
  • משמנים קערה היטב ומכניסים אליה את הבצק. הופכים את הבצק עד שהוא משומן כולו. מכסים במגבת לחה ומניחים לבצק לתפוח למשך שעה וחצי, או עד שהוא הכפיל את הנפח שלו.
  • מקמחים משטח מרווח ונוח לעבודה. על גבי המשטח משטחים את הבצק.
  • לאחר מכן יוצרים עיגולים שווים, אפשר וכדאי להיעזר בכוס.
  • את הריבה שבחרתם שמים במרכזו של כל עיגול.
  • מרטיבים במים את קצוות העיגולים, שבמרכזם הריבה, ומחברים את שולי העיגולים לצורה של מעין חצי ירח. מכסים במגבת, ומניחים לעיגולים לתפוח למשך כחצי שעה.
  • מחממים את השמן וכאשר הוא מבעבע מכניסים את הסופגניות. הקפידו להשאיר מקום לסופגניות לתפוח, והימנעו מצפיפות יתר.
  • זרו אבקת סוכר על כל אחת מהסופגניות, והגישו!

המלצה שלנו, הגישו ממש לאחר שהוצאתם את הסופגניות מהשמן, כשהן חמות, זה מעדן!

בתאבון וחג חנוכה שמייח.